Η ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

Η ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ  ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

ΚΑΙ  Η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2006

Από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου 2006 πραγματοποιήθηκε στην Φρανκφούρτη η Προπαρασκευαστική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ. Η Συνέλευση φιλοξενήθηκε στα κτίρια των συνδικάτων VERDI και IG Metall και είχε ως κύρια θέματα την αποτίμηση του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ της Αθήνας καθώς και τα μελλοντικά βήματα του Φόρουμ.

Για την Ελληνική αντιπροσωπεία η Προπαρασκευαστική Συνέλευση της Φρανκφούρτης ήταν η στιγμή της δικαίωσης του κόπου που καταβλήθηκε. Το σύνολο των Ευρωπαίων εκπροσώπων οργανώσεων και κινημάτων που τοποθετήθηκαν έδωσαν συγχαρητήρια στους Έλληνες οργανωτές τονίζοντας ότι το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, τον περασμένο Μάη στην Αθήνα, ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο. Επιχειρώντας να τεκμηριώσουν αυτή την εκτίμηση υπογράμμισαν τη μαζική συμμετοχή στις συζητήσεις αλλά και την επιτυχία της διαδήλωσης, το άνοιγμα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και την Τουρκία, τον πλουραλιστικό και δημοκρατικό χαρακτήρα του προγράμματος, που δεν απέκλεισε κανέναν, το ριζοσπαστικό και νεανικό  του χρώμα και, τέλος, το γεγονός ότι το κίνημα μιας σχετικά μικρής χώρας κατάφερε να αντεπεξέλθει στις τεράστιες απαιτήσεις της διοργάνωσης.

Στη Φρανκφούρτη άνοιξε και η συζήτηση για το πού θα οργανωθεί το επόμενο, 5ΟΕυρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ. ¨Έγιναν προτάσεις για την Κοπεγχάγη, τη Βιέννη και τη Λισσαβόνα. Η τελική απόφαση θα παρθεί στην επόμενη Προπαρασκευαστική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μάρτη έως τις 2 Απρίλη 2007. Για να διευκολυνθεί η Προπαρασκευαστική αλλά και για να διευκολυνθεί η διαδικασία επιλογής της πόλης που θα φιλοξενήσει  το επόμενο Φόρουμ αποφασίστηκε η δημιουργία μιας ομάδας εργασίας, που θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες στις 12 Ιανουαρίου 2006. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ είναι μια ζωντανή πραγματικότητα που  δεν μπορεί να αναιρεθεί. Στην Αθήνα αποδείχτηκε όχι μόνο η αντοχή του στις αντιξοότητες αλλά και η ζωτική ορμή του.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

Advertisements