6ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 1-4 Ιουλίου 2010, Κωνσταντινούπολη

6ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

1-4 Ιουλίου, Κωνσταντινούπολη:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Πραγματοποιήθηκε από 1-4 Ιουλίου του 2010 στην Κωνσταντινούπολη το 6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ (ΕΚΦ). Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή συνάντηση κινημάτων. Συμμετέχουν σε αυτό συνδικαλιστικά και κοινωνικά κινήματα, οργανώσεις περιβαλλοντικές και οικολογικές, γυναικείες, νεολαίας, αντιπολεμικές, δικαιωμάτων κ.ά. Έτσι λοιπόν αντιπροσωπείες κοινωνικών, μεταναστευτικών, φεμινιστικών, οικολογικών, αντιπολεμικών, αγροτικών οργανώσεων, εργατικών συνδικάτων και κινημάτων νεολαίας από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, την Μεσοποταμία  και την Παλαιστίνη συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, που φέτος είναι Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και πήραν μέρος στις εργασίες του.

Στο πλαίσιό του θα πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια και εργαστήρια  με συζητήσεις, συνελεύσεις, πολιτιστικά γεγονότα με αποκορύφωμα τη μεγάλη διαδήλωση το Σάββατο 3 Ιουλίου στην πλατεία Τακσίμ.

Το Φόρουμ άνοιξε τις πύλες του με την μεγάλη συναυλία στο πάρκο Macka κοντά στην πλατεία Ταξίμ και την επόμενη ημέρα ξεκίνησαν τα σεμινάρια και τα εργαστήρια συζητήσεων σε τρεις πανεπιστημιακούς χώρους των Technical Universities, όπου σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας κυριαρχούσε η μορφή του Κεμάλ.

Σε συνθήκες άγριας επίθεσης του καπιταλισμού και κορύφωσης της οικονομικής κρίσης, τα κοινωνικά κινήματα προσπάθησαν να οργανώσουν τις δικές τους αντιστάσεις.  Βέβαια η πρώτη εκτός ευρωπαϊκών συνόρων συνάντηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ δοκιμάστηκε από τις οργανωτικές δυσκολίες που αντιμετώπισε και δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

Advertisements