Για την Δευτεροβάθμια ΤΕΕ

του Θέμη Κοτσιφάκη, ΓΓ της ΟΛΜΕ

ΜΑΙΟΣ 2011

Μικρή άνοδο 6, 1% παρουσίασαν οι εγγραφές στην δευτεροβάθμια ΤΕΕ την χρονιά 2010-11. Άνοδο που σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά. Οι συνεχείς αλλαγές τα τελευταία χρόνια (Αρσένης, Ευθυμίου, Γιαννάκου), η προχειρότητα και ο αντιεκπαιδευτικός χαρακτήρας των σχεδιασμών τους, η συνεχής υποβάθμιση και η μείωση των δαπανών έχουν επιφέρει δραματικές επιπτώσεις ιδιαίτερα στην ΤΕΕ.

Παρά την μικρή αύξηση όμως αυτή το ποσοστό των μαθητών που ακολουθούν την Επαγγελματική εκπαίδευση (ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ) σε σχέση  με τη Γενική (ΓΕΛ) υπολείπεται από το μέσο όρο που παραδοσιακά ήταν στο 30%. Με τα στοιχεία της περσινής χρονιάς το ποσοστό αυτό βρίσκεται περίπου στο 25%.

Όμως δραματικές επιπτώσεις θα έχει η ΤΕΕ τη επόμενη χρονιά με τις δεκάδες καταργήσεις σχολείων (ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ) που ετοιμάζει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και με τις αντιεπαιδευτικές αλλαγές που ετοιμάζει.

Έτσι για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια ξανα-εξαγγέλλεται η «αναβάθμιση» της ΤΕΕ, ενώ η εγκατάλειψή της είναι πλέον ολοφάνερη. Εγκατάλειψη που δεν μπορεί να κρυφτεί μέσα από τα ωραία λόγια και τις διακηρύξεις των Υπουργών Παιδείας.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

Advertisements
By SYNEK Posted in ΤΕΕ