Σου είπαν ξανά ψέματα

ΠΕΡΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ

Ξανά ψέματα σου λεν….

του ΘΕΜΗ ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ,

μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Εκπαιδευτικού της ΤΕΕ

Υπουργείο του ψέματος και της υποκρισίας θα πρέπει να μετονομασθεί το Υπ. Παιδείας και ΔΒΜΘ. Για μια ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου λέει συνειδητά ψέματα στους μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα,  με Δελτίο Τύπου το ΥΠΔΜΘ (1/6/11) μας πληροφορεί πως «η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, προέβη στη ρύθμιση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των ειδικοτήτων εκείνων των αποφοίτων ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ για τις οποίες εκκρεμούσε η σχετική διαδικασία» και πως «με τη ρύθμιση αυτή, το Υπουργείο Παιδείας βάζει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων αποφοίτων ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, οι οποίοι αδυνατούσαν να λάβουν άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, επιλύοντας έτσι ένα πρόβλημα που εκκρεμούσε επί σειρά ετών».  

Μόνο που το ίδιο είχε ξαναεξαγγελθεί με συνέντευξη τύπου της Υπουργού Παιδείας στις 4/8/10. Τότε η κα Άννα Διαμαντοπούλου είχε δηλώσει: «Το πρώτο και σημαντικό για τη φετινή χρονιά είναι ότι έχουν επαγγελματικά δικαιώματα τα παιδιά που είναι στα ΕΠΑΛ».

Όπως είχα τονίσει και τον Αύγουστο του 2010 σε άρθρο μου, η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική, γιατί «παρά τις αποφάσεις μόνο για 18 από τις 52 υπάρχουσες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ απονέμονταν αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα».

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

Advertisements
By SYNEK Posted in ΤΕΕ