Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΕΚ) Γ’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

(Αγωνιστική Συνεργασία – Δ. Γληνός – Εργατική Αριστερά Εκπαιδευτικών – Ανένταχτοι)

Δυο χρόνια μνημόνιο: Ο λαός χρεοκοπεί, οι τραπεζίτες κερδίζουν

Η νέα συγκυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων, των ακροδεξιών και των … τραπεζιτών, που διαμορφώθηκε ερήμην της θέλησης του λαού, αποτελεί επιλογή των δανειστών, της τρόικας και του ντόπιου κατεστημένου, με μοναδικό στόχο την υποταγή των εργαζομένων και της  κοινωνίας στην καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου.

Οι εμπνευστές της «Δημιουργικής Καταστροφής» και της αρχιτεκτονικής του Μνημονίου, 18 μήνες μετά, όχι μόνον δεν «έσωσαν την πατρίδα», όπως υποστήριζαν, αλλά κατέστρεψαν με τον πιο απόλυτο τρόπο και την οικονομία και την κοινωνία, διαλύοντας απόλυτα την δημόσια υγεία και παιδεία, συρρικνώνοντας μισθούς και συντάξεις σε επίπεδα πείνας, ρίχνοντας στον καιάδα των απολύσεων και της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους.

Η χρεοκοπία της κοινωνίας είναι γεγονός. Οι «εφεδρείες» προχωρούν, τα χαράτσια μέσω ΔΕΗ προωθούνται, η ανεργία φθάνει σε δυσθεώρητα ύψη. Οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν, μισθοί και συντάξεις καταβαραθρώνονται, η νέα γενιά συνθλίβεται. Πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο, αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών δανείων, δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους.

Και σαν να μην έφθαναν αυτά, ετοιμάζουν τώρα τη «νέα δανειακή σύμβαση», που οδηγεί σε χρεοκοπία τη χώρα, προς όφελος των τραπεζών και του τοκογλυφικού κεφαλαίου. Το χρέος θα παραμείνει θεόρατο και δεν θα μπορέσει ν’ αποπληρωθεί ενώ ταυτόχρονα υποθηκεύεται η δημόσια περιουσία και μονιμοποιείται η λιτότητα και η δραματική υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης του λαού.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ