5-3-12 Καταγγελία των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων για την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ε.Λ.ΜΕ. Κιλκίς (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, “Ανεξάρτητοι”)

Καταγγελία των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων για την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ε.Λ.ΜΕ. Κιλκίς (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, “Ανεξάρτητοι”)

 

Γιώργος Ξενέλης, Αντιπρόεδρος Ε.Λ.ΜΕ. Κιλκίς

Κατερίνα Αγγίσταλη, μέλος Δ.Σ.

 

Συναδέλφισσες-οι,

βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ε.Λ.ΜΕ. Κιλκίς (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, “Ανεξάρτητοι”) για την ανακοίνωση που εξέδωσαν τη Δευτέρα 5/2 σχετικά με την ομαδική αποβολή των μαθητών-τριών από το Δ/ντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς για τη συμμετοχή τους στην πορεία, την οποία διοργάνωναν φορείς και συλλογικότητες της πόλης ενάντια στην επιχειρούμενη μεταλλευτική εκμετάλλευση σε περιοχές του Ν. Κιλκίς.

Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, χωρίς κανένα ίχνος αναφοράς στην ανακοίνωσή τους στους μαθητές-τριες μας, που είχαν το σθένος να συμπαραταχθούν μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία οργανωμένα και συλλογικά και όχι “μεμονωμένα, αποσπασματικά και επομένως αναποτελεσματικά”, όπως βιάζονται να αποφανθούν στο κείμενό τους, και να βιώσουν έτσι στην πράξη το κοινωνικό μάθημα της αλληλεγγύης και της αγωνιστικής διεκδίκησης, με λόγο και ύφος που παραπέμπει σε άλλες εποχές, ουσιαστικά σφυράνε αδιάφορα και αφήνουν ακάλυπτους τους μαθητές.

Για περισσότερα… εδώ

Advertisements