Οι εκπαιδευτικοί στο Λονδίνο προετοιμάζουν αγώνες ενάντια στην επίθεση που γίνεται στις συντάξεις τους

Οι εκπαιδευτικοί στο Λονδίνο προετοιμάζονται για απεργιακές κινητοποιήσεις την άλλη εβδομάδα,  ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης σχετικά με τις συντάξεις τους. Όπως  οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, έτσι και η  η βρετανική προσπαθεί να βρει τρόπους να κάνει  τους εργαζομένους και τους χρήστες των δημόσιων υπηρεσιών  να  πληρώσουν για την οικονομική κρίση.

Οι εκπαιδευτικοί του Λονδίνου που  είναι μέλη της Εθνικής Ένωσης Εκπαιδευτικών (NUT) θα κατέβουν σε απεργία μαζί  με τους συναδέλφους  τους από πανεπιστήμια και κολέγια.  Η Εθνική Ένωση Εκπαιδευτικών διοργανώνει τον επόμενο μήνα το ετήσιο συνέδριό της όπου θα εξετασθούν τρόποι  για την κλιμάκωση της  δράσης σε εθνικό επίπεδο και την οργάνωση εκστρατείας ενάντια στις περικοπές των συντάξεων και όλες τις άλλες επιθέσεις  στη δημόσια εκπαίδευση ( όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και τα δρακόντεια μέτρα λογοδοσίας).

Στο συνέδριο θα πάρει μέρος εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ, που θα επιχειρηματολογήσει υπέρ μίας πανευρωπαϊκής στρατηγικής ενάντια στις περικοπές.

http://www.teachersolidarity.com/blog/london-teachers-to-strike-against-pension-attack/

Advertisements