29-06-2012 Η ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

Αγαπητές/αγαπητοί συνάδελφοι,

 Ένα διαφορετικό τοπίο έχει διαμορφωθεί μετεκλογικά στη χώρα μας με καθοριστικές επιπτώσεις στη μελλοντική πορεία της χώρας μας.

Το αισιόδοξο στοιχείο, που μπορεί να αποβεί μήτρα θετικών εξελίξεων για το μέλλον, είναι η σημαντική άνοδος των πολιτικών δυνάμεων που εκφράζουν την αντι-νεοφιλελεύθερη και αντι-μνημονιακή πολιτική.

Το αρνητικό στοιχείο είναι ο σχηματισμός της νέας, τριμερούς κυβέρνησης, που εκφράζει τις σταθερές επιδιώξεις του συστήματος πολιτικής και οικονομικής εξουσίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Η νέα κυβέρνηση είναι όμηρος της απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου. Το κυβερνητικό πρόγραμμα –κακόγουστο ευχολόγιο- είναι μόνο το άλλοθι για την πλήρη και απόλυτη επιβολή της μνημονιακής λεηλασίας τα επόμενα χρόνια.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η συγκυβέρνηση δεν εγγυάται τίποτε από όσα υπόσχεται για τα εργασιακά και τους μισθούς, αφού όλα τα θέτει υπό την αίρεση η τρόικα να δεχτεί μετά από επαναδιαπραγμάτευση να αλλάξουν οι συγκεκριμένες διατάξεις των μνημονίων. Διευκρινίζουν μάλιστα ότι, εάν η τρόικα δεν τα δεχτεί, τότε θα εφαρμόσουν πιστά τους σχετικούς σφαγιαστικούς όρους των μνημονίων.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση ….. εδώ

Advertisements