09-07-2012 ΚΙ ΟΜΩΣ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ….. ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ;

(πάλι για το ΕΣΠΑ εκπαίδευσης)

 του Κοτσιφάκη Θέμη, ΓΓ του ΔΣ της ΟΛΜΕ

δημοσιεύτηκε στον ΕΠΕΝΔΥΤΗ (Σάββατο 7-7-12)

Η διενέργεια έρευνας κοινής γνώμης (βλέπε δημοσκόπηση ή γκάλοπ) για την «αποτίμηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων ….. δημοσιότητας του ΕΣΠΑ» είναι μια ακόμα ….. «πρωτοποριακή και καινοτόμα» δράση στην οποία σπαταλήθηκαν τα χρήματα του περίφημου ΕΣΠΑ, δηλαδή του προγράμματος που αξιοποιεί ευρωπαϊκά (κατά 85%) και εθνικά (15% ) κονδύλια για να γίνονται διάφορα έργα.

Από την «έρευνα» αυτή  προέκυψε πως  το 47,4% των Ελλήνων πολιτών δηλώνουν πως «έχουν ακούσει ή διαβάσει κάτι» για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εκπαίδευση και διά βίου  μάθηση» και πως 3 στους 4 πολίτες από αυτούς έχουν «σχηματίσει θετική εικόνα». Άρα όλα βαίνουν καλώς. Το ότι αυτή η «έρευνα» κόστισε γύρω στα 50.000 € είναι λεπτομέρεια.

Κι όμως, όπως διαπιστώνουμε και από την έκθεση του προγράμματος για το 2011, μόλις το 24%  των κονδυλίων έχουν απορροφηθεί. Και μέχρι το 29% περίπου υπολογίζεται να έχουν απορροφηθεί μέχρι 30-6-12. Δηλαδή, λίγα χρόνια πριν την λήξη του (το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2007 και θα λήξει το 2015) μένει αδιάθετο πάνω από το 70% των χρημάτων. Μέσα σε αυτή την περίοδο κατέρρευσε ουσιαστικά και το έργο της «μείζονος επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών» που είχε εξαγγελθεί με τυμπανοκρουσίες  από την κα Διαμαντοπούλου. Μηδέν (0) ευρώ απορρόφηση αναφέρεται στην έκθεση του 2011!!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ….. εδώ

Advertisements