28-09-2012 ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η άποψή μας για την προτεινόμενη αναθεώρηση του ΕΠΕΔΒΜ

Η παρέμβασή μας στις Επιτροπές Παρακολούθησης του ΕΠΕΔΜΒ του ΕΣΠΑ όπου συμμετέχουμε, αλλά και δημόσια, με υπομνήματα προς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι συνεχής. Είναι γεγονός ότι αρκετά κονδύλια διατίθενται στην εκπαίδευση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, μέσω του ΚΠΣ παλαιότερα και του ΕΣΠΑ από το πρόγραμμα ΕΠΕΔΒΜ (2007-2013).

Δυστυχώς, οι προϋπολογισμοί για την παιδεία στη χώρα μας συνεχώς μειώνονται, με αποτέλεσμα να έχουμε αρνητικό ρεκόρ δημοσίων δαπανών σε όλο τον κόσμο (ΕΕ και χώρες ΟΟΣΑ). Οι νέες περικοπές με τα μέτρα που ετοιμάζονται να εξαγγείλουν κυβέρνηση και τρόικα (και στην παιδεία) οδηγούν την εκπαίδευση σε κατάρρευση και τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτη και έχουμε ήδη καταγγείλει, τη μείωση των συνολικών δαπανών του προγράμματος κατά 363.882.278 €. Μείωση που έγινε σε εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων.

Αντίθετα σε εποχές σκληρής λιτότητας για το λαό μας και περικοπών ακόμα και των πιο στοιχειωδών δαπανών για τα σχολεία,  σε εποχές που δεν πληρώνονται ακόμα και δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών, σε εποχές που καταργούνται σχολεία  και υποστηρικτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες από τις περικοπές στον προϋπολογισμό λόγω μνημονίου, είναι σκάνδαλο πρώτης γραμμής να συνεχίζεται η προκλητική διασπάθιση  χρημάτων από το ΕΣΠΑ (ΕΠΕΔΒΜ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ….ΕΔΩ