23-11-12 Η αξιολόγηση όχημα για καταργήσεις αγαθών και απολύσεις υπαλλήλων του Ηλία Βρεττάκου

Η αξιολόγηση όχημα για καταργήσεις αγαθών και απολύσεις υπαλλήλων

του Ηλία Βρεττάκου

 

Οι αντιλαϊκοί στόχοι που συμφώνησε η συγκυβέρνηση με την Τρόικα για μείωση του κράτους και ενίσχυση των ιδιωτών για νέες απολύσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν με βασικό εργαλείο την αξιολόγηση. Η αξιολόγηση των υπηρεσιών, η γενική αξιολόγηση του προσωπικού αλλά ακόμα και η προαγωγική αξιολόγηση δεν χρησιμοποιούνται για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και της αποτελεσματικής λειτουργίας του Δημοσίου αλλά για τη διάλυση του για να δικαιολογήσουν την υλοποίηση της πολιτικής της κοινωνικής καταστροφής.

Τα κυβερνητικά κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ σε συνεργασία με την Τρόικα έχουν διαμορφώσει ένα σχέδιο που ανάλογα με τις ανάγκες των δανειστών, την πορεία κάλυψης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων μπορούν να το προσαρμόζουν καταργώντας όσες υπηρεσίες και αγαθά αλλά και απολύοντας όσους υπαλλήλους επιθυμούν αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις που θα προκαλέσουν.

Μπορούν έτσι να καταργούν Δημόσιες Υπηρεσίες, διοικητικές δομές και να απολύουν το προσωπικό του Δημοσίου επικαλούμενοι μάλιστα αντικειμενικά κριτήρια και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Το κείμενο της συμφωνίας που έχει υπογραφεί και περιλαμβάνει στρατηγικούς στόχους της συμφωνίας είναι αποκαλυπτικό. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ…..ΕΔΩ.

Advertisements