01-02-2013 3ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη,εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Έκτος μήνας λειτουργίας των σχολείων – 2.000 κενά διδακτικού προσωπικού

 Στις 30/1/13 πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις με συμμετοχή μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ. Στις συγκεντρώσεις αυτές εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτηση των διαδηλωτών για την κοινωνικά ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, που αφήνει τα σχολεία με 2.000 περίπου κενά, ενώ έχουν απομείνει μόλις τρεις μήνες διδακτικού χρόνου.

Η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Παιδείας κατά τη συνάντησή της στις 30/1/13 με εκπροσώπους των φορέων που συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Παιδείας παρέπεμψε στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στις μνημονιακές δεσμεύσεις, που δεν επιτρέπουν τη χορήγηση πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών.

Ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας μιλώντας πρόσφατα στη Βουλή (17/1/13) για το θέμα των κενών ακολούθησε την τακτική «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Ανέφερε, συγκεκριμένα: «Επίσης, ως προς το μεγάλο θέμα της τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, ορθά επισημαίνουν όλοι ότι πάντοτε παρατηρούμε κενά στους εκπαιδευτικούς. Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη του νομίσματος: Οι υπεράριθμοι. Έχει δυο όψεις αυτό το νόμισμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ …..ΕΔΩ

Advertisements