15-02-2012 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΥΣΔΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ

4o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

 των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη,

εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

 Θέμα: Υπεραριθμίες: Αναλυτικές διευκρινίσεις και παραδείγματα

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες,

Στα προηγούμενα ενημερωτικά σημειώματά μας αναφερθήκαμε διεξοδικά στις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης, που συνεπάγονται σοβαρές αρνητικές ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς και τη ζωή των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση, έχοντας ήδη θεσμοθετήσει τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και αποσπάσεις καθώς και τη μισθολογική και υπηρεσιακή καθήλωσή μας, σχεδιάζει την αύξηση του εργασιακού και του διδακτικού μας ωραρίου.

Με τις συγχωνεύσεις/καταργήσεις σχολικών μονάδων, τον επανακαθορισμό των περιοχών μετάθεσης και την αξιολόγηση, που προωθεί, θα προχωρήσει σε απολύσεις εκπαιδευτικών, στη μείωση των οργανικών θέσεων και στη θεσμοθέτηση της «επισφαλούς» οργανικότητας.

Οι αιρετοί στα υπηρεσιακά συμβούλια καλούμαστε σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των συναδέλφων με βάση τις θέσεις του κλάδου, αλλά και έχοντας σαφή γνώση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις υπηρεσιακές μεταβολές, ώστε να είναι αποτελεσματική η αντίστασή μας στις αυθαιρεσίες της διοίκησης.

Στο παρόν ενημερωτικό σημείωμα επιχειρούμε να απαντήσουμε στα πιο σημαντικά ερωτήματα που τίθενται σχετικά με την πρώτη διαδικασία τοποθετήσεων από τα ΠΥΣΔΕ, που θα ακολουθήσει τις μεταθέσεις. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα παραδείγματα και διευκρινίζουμε τα σχετικά με την εφαρμογή των κυριότερων σημείων του άρθρου 14 του ΠΔ 50/96, που αφορούν το χαρακτηρισμό και τις τοποθετήσεις των υπεραρίθμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ …… ΕΔΩ

 

Advertisements