02-03-2013 Οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών είναι και συνθήκες μάθησης των μαθητών

Δημοσιεύτηκε στον «Επενδυτή»  στις 2-3-13

 του Θέμη Κοτσιφάκη, ΓΓ του ΔΣ της ΟΛΜΕ

μέλος της ΕΕ της Education International Europe

 

Το εκπαιδευτικό κίνημα, στην πολύχρονη ιστορία του, πάντα συνέδεε τους αγώνες του για καλύτερους όρους εργασίας και αμοιβής των εκπαιδευτικών, με εκείνους για καλύτερη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να διαχωρίσει αυτά τα δύο, ακόμα και αν το επιθυμεί. Όταν ο εκπαιδευτικός βιώνει την οικονομική του εξαθλίωση, δεν έχει καμία επιστημονική στήριξη από την πολιτεία, έχει μετατραπεί σε delivery διδάσκοντας σε πολλά διαφορετικά σχολεία, είναι με το ένα πόδι στο σχολείο λόγω των ελαστικών σχέσεων εργασίας, δεν απολαμβάνει την απαραίτητη σαν το οξυγόνο παιδαγωγική ελευθερία στην άσκηση των καθηκόντων του, αυτό αδιαμφισβήτητα θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εκπαίδευση των μαθητών μας.

Σήμερα ο εκπαιδευτικός όχι μόνο δεν στηρίζεται πολύπλευρα αλλά, αντίθετα, θεωρείται από το Υπ. Παιδείας, την τρόϊκα και τον ΟΟΣΑ, κύριος και μοναδικός υπεύθυνος για όλα τα στραβά της εκπαίδευσης.

Στις μέρες μας, ημέρες εφαρμογής της σκληρής μνημονιακής πολιτικής των βάρβαρων περικοπών στην παιδεία που έχουν οδηγήσει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ …. ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ …. ΕΔΩ

Advertisements