16-05-2013 Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

 Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα.

Οι ΣΥΝΕΚ χαιρετίζουν τους δεκάδες χιλιάδες καθηγητές που συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στις ΓΣ των ΕΛΜΕ και στα μαχητικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσσαλονίκη και σε  δεκάδες πόλεις της χώρας τις προηγούμενες μέρες.

Οι δεκάδες χιλιάδες καθηγητές και άλλοι  εργαζόμενοι  κατήγγειλαν την πολιτική του αυταρχισμού και τη συνταγματική εκτροπή με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον εκπαιδευτικό κόσμο και  όλους τους εργαζόμενους που αντιστέκονται.

Οι συνάδελφοί μας, με την καθολική σχεδόν υπερψήφιση της εισήγησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ στις συνελεύσεις, όπου συμμετείχαν πάνω από 20.000 μέλη των ΕΛΜΕ, έστειλαν σαφές και ηχηρό μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, που οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδων μονίμων και αναπληρωτών καθηγητών, στο κλείσιμο σχολείων, στην υποχρεωτική μετάθεση εκπαιδευτικών και στην πλήρη κατάρρευση του δημόσιου σχολείου.

Οι καθηγητές εξέφρασαν παράλληλα την εμπιστοσύνη τους στη συλλογική δράση και έδωσαν αποστομωτική απάντηση στις Κασσάνδρες που προέβλεπαν ότι η πλειονότητα του εκπαιδευτικού κόσμου διαφωνεί  με τις επιλογές της συνδικαλιστικής της ηγεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  …..  ΕΔΩ

 

Advertisements