06-07-2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΚ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 16ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΛΜΕ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

16ο Συνέδριο ΟΛΜΕ:

Συνέδριο προοπτικής, αποφάσεων και αγώνα

Με σημαντική νίκη των δυνάμεων της εκπαιδευτικής ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά και ευρύτερα της αριστεράς, έληξε το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Οι θετικές αποφάσεις του συνεδρίου εξοπλίζουν την Ομοσπονδία με σημαντικές θέσεις για το σύνολο των προβλημάτων των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις κατέκτησαν για πρώτη φορά την πρώτη θέση με 126 συνέδρους και ποσοστό 29% (από 80 συνέδρους και ποσοστό 18,9% στο προηγούμενο συνέδριο, το 2011) καταλαμβάνοντας πλέον 3 έδρες στο νέο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Ταυτόχρονα, η συνολική άνοδος των δυνάμεων της Αριστεράς, που καταλαμβάνουν πλέον 7 έδρες από τις 11 στο νέο Δ.Σ., δίνει τη δυνατότητα συγκρότησης μιας δυναμικής πλειοψηφίας, που θα μπορεί να εγγυηθεί την αγωνιστική στάση του κλάδου ενάντια σε απολύσεις και διαθεσιμότητες.

Η σύγκλιση των δυνάμεων της συνδικαλιστικής Αριστεράς, για την οποία με συνέπεια πάλεψαν οι δυνάμεις των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων μέσα στο Συνέδριο, παρά τους τακτικισμούς των άλλων δυνάμεων, αποτελεί βασική προϋπόθεση και για την αγωνιστική συσπείρωση του κλάδου αλλά και για το ρόλο που καλείται να παίξει η ΟΛΜΕ το επόμενο διάστημα στο ευρύτερο συνδικαλιστικό κίνημα, με τη συμβολή της στο συντονισμό των αγώνων για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Είναι φανερό ότι η ευθύνη που επωμίζεται συνολικά η Αριστερά απέναντι στον κλάδο και την ελληνική κοινωνία είναι μεγάλη και οι προοπτικές που διανοίγονται πρέπει να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ……  ΕΔΩ

Advertisements