08-01-2015 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

 Ως Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις απευθύνουμε σε κάθε συνάδελφο τις πιο θερμές αγωνιστικές ευχές μας για το 2015, χρονιά των ανατροπών και της ελπίδας.

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των συναδέλφων που μας τίμησαν με την ψήφο τους για μια ακόμα φορά, στις εκλογές για τα ΔΣ των ΕΛΜΕ, που σύντομα ολοκληρώνονται, αναδεικνύοντας τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής ριζοσπαστικής Αριστεράς σε πρώτη δύναμη και καθοριστικό παράγοντα για την οργάνωση και τον προσανατολισμό των αγώνων του κλάδου.

Οι πολιτικές διεργασίες που ξεκίνησαν με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών δημιουργούν μια ριζικά νέα κατάσταση για εκατομμύρια εργαζομένων και ανέργων, που βιώσαμε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια την ακραία αφαίμαξη των μισθών και των συντάξεων, την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την υποβάθμιση και συρρίκνωση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.

Είναι πλέον βάσιμες οι ελπίδες για μια διαφορετική πορεία στη ζωή της χώρας, για ριζικές θετικές ανατροπές στις ζωές όλων μας, με πρώτο βήμα την ανατροπή των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών.

Η προοπτική αυτή δεν δημιουργήθηκε από τα πάνω ούτε από μόνη της. Είναι ο καρπός των, μικρών ή μεγάλων, συνεχών αγώνων του συνδικαλιστικού μας κινήματος, όπως και των άλλων κινημάτων, τα τελευταία χρόνια.

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν καθαρά πως τίποτα δεν πάει χαμένο. Ανατρέπουν στην πράξη τη θεωρία του «καναπέ» και του «τίποτα δεν αλλάζει». Εδραιώνουν την πεποίθηση πως μόνη εγγύηση για ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή των εργαζομένων αποτελούν οι ενωτικοί, αποφασιστικοί αγώνες.

Οι εκπαιδευτικοί το επόμενο διάστημα, συσπειρωμένοι ακόμα περισσότερο στα σωματεία και την ομοσπονδία μας, θα αγωνιστούμε για να ανοίξει οριστικά και αμετάκλητα ο δρόμος για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Άμεσοι στόχοι ενός τέτοιου αγώνα είναι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ….. ΕΔΩ