Ανακοίνωση για το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ. Τα αποτελέσματα των εκλογών για το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ είναι:

ΔΑΚΕ 3 έδρες

ΣΥΝεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις 3 έδρες

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις    2 έδρες

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπ/κών (ΠΑΜΕ)   2 έδρες

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ)   1 έδρα

Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις                                                                       –

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών                                                            –

Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα (ΑΡΕΝ)                                                 – 

Χαιρετίζουμε τους/τις χιλιάδες συναδέλφους/-ισσες που εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους τις ΣΥΝεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις στις εκλογές για το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ  και ανέδειξαν τις ΣΥΝΕΚ σε δεύτερη δύναμη με 3 έδρες.

Το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ πέρασε ήδη στην ιστορία. Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες μέσα στις οποίες διεξήχθη το Συνέδριο, το βασικό χαρακτηριστικό του ήταν ο  δημοκρατικός διάλογος, ο οποίος  κυριάρχησε  της πόλωσης και της στείρας παραταξιοποίησης.

Οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ, για άλλη μια φορά, έκαναν μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια να φέρουν στο προσκήνιο του Συνεδρίου τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου (εργασιακά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά, διορισμούς, αξιολόγηση, εκπαιδευτικά ζητήματα), και μάλιστα παρά τις συνεχείς επιθέσεις στις οποίες πρωτοστάτησαν κάποιες από τις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις  με στόχο να μην ακουστούν οι θέσεις και οι προτάσεις των ΣΥΝΕΚ.

Στο Συνέδριο, τελικά, με τις εξαντλητικές διαδικασίες που έχει, δεν έγινε δυνατό να δημιουργηθούν συνθέσεις και συγκλίσεις για τα μεγάλα προβλήματα, ώστε να υπάρξουν προωθημένες αποφάσεις για το αύριο του συνδικαλισμού και του κλάδου.

Οι βασικές αποφάσεις που πήρε το Συνέδριο με την αποφασιστική συμβολή των δυνάμεων των ΣΥΝΕΚ είναι: α) μόνιμοι μαζικοί διορισμοί, άμεσα, σε όλα τα πραγματικά κενά με βασικό κριτήριο διορισμού την προϋπηρεσία, καθώς και εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, και β) η αναγκαιότητα να ανοίξουν οι διαδικασίες από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ώστε το επόμενο συνέδριο να προχωρήσει σε ώριμες καταστατικές αλλαγές που θα δυναμώσουν τις παρεμβάσεις της ΟΛΜΕ.

Η επόμενη ημέρα βρίσκει τον κλάδο με ανοικτά τα μεγάλα προβλήματα και το συνδικαλιστικό κίνημα σε κρίση αναφορικά με τη συμμετοχή των συναδέλφων στις διαδικασίες και τους αγώνες. Οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ παραμένουν δυναμικά στην πρώτη γραμμή για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων. Οι καιροί δεν περιμένουν. Το μέλλον το κρατάμε στα χέρια μας.