25-01-2014 Υποστήριξη της πρότασης της ΟΛΜΕ από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, Δ.Κοδέλα, στην τροπολογία για τις διαθεσιμότητες

Τελειώνω με δυο παρατηρήσεις που αφορούν στις τροπολογίες.

Ξεκινώ από την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας που στην πρώτη παράγραφο έχει να κάνει με θέματα θρησκευμάτων. Κακώς φέρνετε και εμπλέκετε σ’ αυτή την τροπολογία ένα τέτοιο θέμα. Υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα. Θα τοποθετηθούν άλλοι βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ πιο αναλυτικά για το ζήτημα αυτό.

Εγώ θέλω να μείνω στο θέμα των καθηγητών εκπαιδευτικών σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ οι οποίοι είναι σε διαθεσιμότητα. Πρέπει να υιοθετήσει ο Υπουργός την πρόταση της ΟΛΜΕ έτσι ώστε να προστεθούν διακόσιες δώδεκα θέσεις, ώστε να μη μείνει κανείς εκπαιδευτικός χωρίς δουλειά στο φάσμα της απόλυσης. Δεν συζητώ για τους χιλιάδες μαθητές που έχασαν απίστευτες ώρες και για πανελλαδικά εξεταζόμενα θέματα. Πρέπει άμεσα να πάρετε διακόσιους δώδεκα επιπλέον, να προκηρυχθούν άμεσα με υπουργική απόφαση για να μην περάσουν οι προθεσμίες και απολυθούν οι άνθρωποι και επίσης οι θέσεις αυτές να είναι κοντά στον τόπο εργασίας τους.

Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτηση του βουλευτή… εδώ

Η τοποθέτηση σε βίντεο… εδώ